Djævlen indeni

Sabahattin Ali, en verdenskendt og anmelderrost forfatter, der den dag i dag hører til Tyrkiets mest læste forfattere, baserer sin roman ”Djævlen indeni” fra 1940 på sit eget bohemeliv i det intellektuelle miljø i 1930’ernes Istanbul. Det var en tid præget af et klima af usikkerhed efter Osmannerrigets sammenbrud efter 1. verdenskrig havde skabt et klima af usikkerhed, som gav hårde opvækstvilkår for tidens ungdom, der skulle orientere sig i en ny virkelighed.

Hovedpersonen er evighedsstudenten Ömer, der ernærer sig som kontorist på et postkontor. Hverken arbejdet eller studiet siger ham noget, og han finder ikke, at livet har nogen mening. Hans nærmeste ven Nihat giver sig af med diverse højreradikale aktiviteter, som den kronisk skeptiske Ömer dog ikke lader sig inddrage i. Han får først noget at leve for, da han møder den konservatoriestuderende Macide, som er anderledes jordbunden og humanistisk. En djævel inden i Ömer trækker dog i ham for at få ham til at fortsætte sit lastefulde liv i stedet for at hengive sig til Macide.

“Djævlen indeni” (Originaltitel: İçimizdeki Şeytan, 1940) er oversat fra tyrkisk af Orhan Dogru.

Oversættelsen og udgivelsen er støttet af: STATENS KUNSTFOND.

Lektørudtalelse:

Maj 2021

Vurdering

…… et kærlighedsforhold også afspejles gennem en række filosofiske samtaler …..Til klassikerlæsere eller læsere af tyrkisk Bogen vil tale mest til et modent eller klassikervant publikum …..

Andre bøger om samme emne
Temamæssigt minder den en del om forfatterens første bog på dansk Madonna i pelskåbe. En mulighed er også Ja, hvor et kærlighedsforhold også afspejles gennem en række filosofiske samtaler……

Køb bogen (indbundet)

Køb som e-bog

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.