Madonna i pelskåbe

er en socialrealistisk roman, der er blevet rost af anmeldere verden over bl.a. i New York Times, Guardian, Sunday Times, Financial Times, Washington Post og flere andre store aviser. Bogens forfatter Sabahattin Ali er selv i vore dage er en af de mest læste forfattere i Tyrkiet.

“Madonna i pelskåbe” fra 1943 er en skønlitterær roman af Sabahattin Ali (1907-1948) , der forbinder 1920’ernes krigstrætte, men kunstnerisk dynamiske Berlin med 1930’ernes fattige og korrupte Tyrkiet ud fra den intense kærlighed mellem en indadvendt ung tyrk, som sendes til Berlin for at lære om sæbe, men i stedet får interesse for litteratur og kunst.

Udgivelsen er støttet af : STATENS KUNSTFOND

“Madonna i pelskåbe” (Originaltitel: Kürk Mantolu Madonna, 1943) er oversat fra tyrkisk af Orhan Dogru.

Sabahattin Alis Madonna

Lektørudtalelse:

November 2019

Vurdering

…… En smuk roman spækket med melankoli. 1930’ernes krigsmættede Berlin bliver udgangspunktet for den håbløshed karaktererne befnder sig i, konstant på jagt efter noget, der kan give mening. Kønsrollerne stilles til debat og det hele sker i et fydende og letlæst sprog, der aldrig bliver hverken kedeligt eller banalt på trods af den udprægede kærlighedsromansform, som bogen har. Romanen blev udgivet for første gang i 1943 uden megen omtale, men genudgivelsen har pustet nyt liv i den melankolske fortælling, og den har fået fotte anmeldelser i både Tyrkiet og resten af verden.

Andre bøger om samme emne
Kan sammenlignes med Orhan Pamuks Den rødhårede kvinde. Den melankolske kærlighedshistorie kan sammenlignes med Den store Gatsby (Ved Jørgen Nielsen).

Til bibliotekaren
En smuk tilføjelse til klassikerhylden. Bred anskafelse anbefales…….”
Materialet er vurderet af: Karina Høyer.

Køb bogen (indbundet)

Køb som e-bog

Køb som lydbog

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.